Slimmer werken,
blije klanten

Zo krijg je een gemotiveerd team

Een gemotiveerd team vormt de basis voor succes. Wanneer je team gemotiveerd is, zal dit leiden tot betere resultaten. Erg belangrijk dus! Daarom krijg je in deze blog tips om een gemotiveerd team te creëren.

Het begin

Onderschat de invloed die een leidinggevende heeft niet. Als je geen goede leidinggevende hebt, hoe kan je team dan goed functioneren? Zoek daarom een gepassioneerde leidinggevende die aanwezig is bij meetings, het team aanmoedigt, tactvol met collega’s omgaat en waardering geeft. Zonder deze persoon zal een Lean Six Sigma project nergens toe leiden. Informeer de teamleider dan over de doelstellingen van de organisatie. Selecteer vervolgens verantwoordelijke, gemotiveerde teamleden die kunnen profiteren van de doorgevoerde verbeteringen.

De aanpak

Stel realistische doelstellingen op, de haalbaarheid van doelen is namelijk heel belangrijk.

Pas daarna Lean toe om de verspillingen te reduceren en implementeer daarna Six Sigma op de onderdelen die lastiger zijn om te verbeteren. Vergeet niet dat je medewerkers zich veilig en gemotiveerd moeten blijven voelen. Dit kan je doen door tactvol te werk te gaan:

  • Beloon medewerkers als ze goed presteren, dit kleine gebaar van waardering maakt een groot verschil.
  • Ook het toegeven van fouten is goed om te belonen, want als medewerkers zich onveilig voelen zal dit leiden tot meer problemen. Dus toon waardering voor zelfreflectie.
  • Geef individuele aandacht. Verstuur bijvoorbeeld e-mails naar elk teamlid wanneer er resultaten bereikt zijn. Dit geeft het team het gevoel dat zij getalenteerd en slim zijn. Wanneer mensen in zichzelf geloven zullen zij meer geneigd zijn om succesvol te willen zijn.
  • Deel positieve resultaten. Het delen van positieve resultaten laat de medewerkers zien dat zij het verschil hebben gemaakt en dat de Lean methode werkt.

Gebruik deze tips om de motivatie van het team te verhogen. Een goede start is het halve werk. Succes!

Bureau Tromp heeft veel organisaties geholpen bij het verbeteren van hun processen. We bieden trainingen, advies en coaching aan. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, we helpen je graag! Stuur ons een mail: info@bureautromp.nl of bel ons op: 030 227 0000.