Slimmer werken,
blije klanten

Welke Lean cursus kan ik het beste kiezen?

Bij Bureau Tromp kun je alles leren over Lean. We bieden verschillende Lean cursussen aan:

  • Yellow Belt: dit is een Lean cursus waar je de basis leert van Lean management.
  • Green Belt: de Green Belt training is een gevorderde Lean cursus.
  • Black Belt: dit is een intensieve training waar je alles over Lean leert en dit ook kunt overdragen.

lean belts

Welke Lean cursus past het beste bij mij?

We starten met de Yellow Belt training, deze training is ideaal als je meer wilt leren over Lean. De Lean Yellow Belt duurt slechts één dag en je leert er de basis van Lean. De trainingsdag bestaat uit een combinatie van theorie en praktijkopdrachten. De basisbegrippen van Lean Management worden uitgelegd en vervolgens ga je hiermee aan de slag. Je leert in de cursus hoe wat de begrippen zijn en hoe je deze binnen je organisatie zelf kunt toepassen. De Lean Yellow Belt is perfect als oriënterende training.

Opvolgend op de Yellow Bent kun je een Green Belt training volgen, deze kun je ook direct starten. Na de Green Belt training kun je zelf Lean projecten gaan leiden. De Green Belt cursus bestaat uit vijf trainingsdagen. In deze dagen leer je wat alle Lean instrumenten zijn en je leert ze in praktijk toepassen. Je gaat hier een stuk dieper op de stof in dan bij de Yellow Belt. Bij de Lean Green Belt loop je door alle stappen van een Lean project heen en leer je hoe je deze later zelf kunt toepassen.

Als je een echte Lean professional wilt worden raden we je de Black Belt training aan. Deze cursus duurt acht dagen. Je leert hier niet alleen de Lean instrumenten, maar ook hoe je de Lean denkwijze in je organisatie start en behoudt. Je leert draagvlak creëren en omgaan met weerstand vanuit collega’s.

lean trainingen

Meer lezen?