Slimmer werken,
blije klanten

Lean Six Sigma certificering en het Yellow Belt certificaat

Benieuwd hoe de Lean Six Sigma certificering voor Yellow Belts in zijn werk gaat? Deze pagina leert je er alles over! De onderwerpen zijn:

  • Toelatingseisen voor een Yellow Belt
  • Examen van de Yellow Belt
  • Het certificaat

Zijn er toelatingseisen voor een Yellow Belt?

Er gelden voor een Yellow Belt training geen strenge toelatingseisen. De aanbieders van trainingen geven aan dat u in ieder geval over minimaal MBO werk- en denkniveau moet beschikken. Ditzelfde geldt voor een Green Belt of Black Belt training. Vaak wordt gedacht dat je eerst een Yellow Belt training moet hebben afgerond voordat je een Green Belt of Black Belt training mag gaan doen. Dit is niet het geval, je kan direct een Green Belt of Black Belt training volgen. Wel is het aan te raden om je dan goed te oriënteren, zodat je weet wat een dergelijke training inhoudt.

Moet ik examen doen voor een Yellow Belt certificaat?

Voor een Yellow Belt training hoeft u geen examen te doen. Voor een Lean Six Sigma certificering is aanwezigheid en deelname dus genoeg. Wel is het goed om na te gaan of de training die u volgt is geaccrediteerd door een van deze accrediterende instanties.

Krijg ik een Yellow Belt certificaat?

Veel opleiders geven na afronding van een training een certificaat van deelname. Onderstaand ziet u een voorbeeld van een yellow belt certificaat. Als je zeker wilt weten of je een certificaat krijgt dan kun je dat het best even bij jouw opleider checken.

Schermafbeelding 2017-01-23 om 23.33.49

Ook interessant:

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.