Slimmer werken,
blije klanten

Lean in de praktijk: voorbeelden van organisaties die een Lean Yellow Belt hebben gevolgd

Op zoek naar leuke praktijkvoorbeelden van organisaties die een Lean Yellow Belt hebben gevolgd? Lees op deze pagina hoe lean in de praktijk wordt gebracht door diverse organisaties.

Op deze pagina vind je drie goede voorbeelden van organisaties die zijn opgeleid door Bureau Tromp. Om beurt zullen kort worden beschreven:

  • Praktijkcase De Bink
  • Een praktijkvoorbeeld bij Arriva
  • Lean in de praktijk bij een callcenter

Twijfel je of Lean iets voor jouw organisatie kan zijn? Neem contact op en wij adviseren graag!

Praktijkcase De Bink

Lean Six SigmaBij drukkerij De Bink uit Leiden zijn alle 45 medewerkers opgeleid tot Yellow Belt. Hierdoor was iedereen op de hoogte van Lean Six Sigma en dat dit de methodiek is, aan de hand waarvan de bedrijfsvoering de komende jaren wordt verbeterd. Door middel van de Yellow Belt training is iedereen bekend met het jargon van Lean Management en Six Sigma.

Praktijkvoorbeeld Arriva

Lean in de praktijk bij arrivaBij vervoersmaatschappij Arriva hebben een aantal leidinggevenden de Yellow Belt training gevolgd. Het doel was om als kwartiermakers eerst zelf wat basiskennis over Lean Management en Six Sigma op te doen, voordat het breder binnen de organisatie werd uitgerold.

Lean in de praktijk bij een callcenter

praktijkvoorbeeld Lean Six Sigma yellow beltCall IT is een externe callcenter organisatie, onderdeel van USG. Het management van Call IT België heeft in zijn geheel een Lean Six Sigma Yellow Belt training gevolgd. Al snel kwam men erachter dat juist het Lean Management deel goed aansluit bij de processen in een call center. Doordat er in een call center al erg veel wordt gedaan met de aanwezige data zag men in dat Six Sigma minder aansluit. Door het toepassen van Lean Management gaat Call IT nu kijken naar alle registraties die medewerkers zelf bijhouden in oa. MS Excel. Herkenbaar?

Twijfel je of Lean iets voor jouw organisatie kan zijn? Neem contact op en wij adviseren graag!

Ook interessant:

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.