Slimmer werken,
blije klanten

De beste Lean Six Sigma training van Nederland

Ben jij op zoek naar een Lean Six Sigma training, maar heb je geen idee welke bij jou past? Geen zorgen! In deze blog bespreken wij de verschillende trainingen, wat je hier leert en wat de verschillen zijn. Maar wat eigenlijk het belangrijkste bij deze keuze is, is dat je weet welke rol jij binnen een Lean Six Sigma project wil vervullen. De keuze is hier namelijk volledig afhankelijk van.

Yellow Belt

Dit is de basis Lean Six Sigma training. Je gaat hier in op het verschil tussen Lean en Six Sigma en je leert de basisbegrippen van beide methodes. Ook staan we stil bij verbetermogelijkheden binnen je eigen organisatie. In deze training ga je na de theorieochtend aan de slag met een praktijkgedeelte. Hier ga je de geleerde kennis toepassen in een simulatiespel om zo te zien hoe Lean Six Sigma in de praktijk werkt. Na het volgen van deze 1-daagse training ben je in staat om Lean Six Sigma zelfstandig toe te passen, maar kun je nog niet zelfstandig een project leiden of opstellen.

Orange Belt

Deze training is qua niveau net een stapje hoger dan de Yellow Belt, maar een stapje lager dan de hieronder uitgelegde Green Belt. In deze 2-daagse training ga je eveneens in op de basisbegrippen van Lean Six Sigma, maar vervolgens ga je nog een stapje verder. Er wordt voornamelijk extra aandacht besteed aan de plek van Lean Six Sigma in een verbeterproject. Hierbij leer je hoe de methodiek moet worden toegepast in zo’n project om meer waarde voor je klant te creëren.

Green Belt

Tijdens deze 6-daagse training word je opgeleid tot een projectleider van een Lean Six Sigma project. Hiervoor ga je uitgebreid in op alle bijbehorende begrippen, theorieën en modellen. Ook ga je uitgebreid in op de statistische kant van Six Sigma. Vervolgens leer je hoe je de theorie moet toepassen in de praktijk en in je eigen organisatie. Op deze manier ben je in staat om zelfstandig een Lean Six Sigma project op te starten en te leiden. Na afloop van de training moet je een theorie- en praktijkexamen maken waarmee je Lean Six Sigma vaardigheden wereldwijd erkend worden.

Black Belt

Wil jij je nog verder ontwikkelen op het vlak van Lean Six Sigma? En wil je een werkelijke expert worden? Dan is de Black Belt training wellicht iets voor jou. In 10 dagen leer je werkelijk alles over Lean Six Sigma. Als Black Belt ben je eveneens in staat om andere Belts aan te sturen en kan het management terecht bij jou voor vragen over procesverbeteringen.

Master Black Belt

Als je zelfs na het volgen van de Black Belt training nog verder wil leren dan kun je ook nog een Master Black Belt training volgen. Dit is eveneens een 10-daagse training waarin alle aspecten rondom beide methodes besproken worden. Het voornaamste verschil tussen een ‘gewone’ Black Belt en een Master Black Belt is dat een Master meer verantwoordelijkheden heeft. Als Master kun je namelijk eveneens Black Belts aansturen en ben je eindverantwoordelijke voor het uitvoeren van alle procesverbeteringen en Lean Six Sigma-projecten.

Champion

Nee, er is niet nóg een hoger niveau te bereiken dan de Master Black Belt. De Champion training is namelijk bedoeld voor een ander publiek: voor het management. Veel verbeterprojecten moeten aangestuurd worden door het management, waardoor zij uiteraard wel wat moeten weten over Lean Six Sigma. Tijdens deze Champion training leer je eveneens de basiskennis en leer je hoe je effectief management toepast binnen een Lean Six Sigma organisatie.

Boek nu jouw Lean Six Sigma training

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze artikelen met je)

Of deel het in je netwerk: