Slimmer werken,
blije klanten

Gratis videotraining Lean White Belt!

Leer de basis van Lean management in deze gratis Lean White Belt! Deze vijf video’s zijn perfect als je nog twijfelt over een Lean training. Maar ook als je geïnteresseerd bent in meer basiskennis over Lean, zodat je mee kan praten in de wandelgangen. En wie weet raak je wel gemotiveerd om een Lean training te gaan volgen!

Youtiube Bureau Tromp

1) Wat is Lean?

Het is om te beginnen handig om te weten wat het basisconcept Lean precies inhoudt. Steeds meer organisaties gaan Lean werken, maar wat doen ze dan precies? Deze video van vier minuten legt het uit:

2) Value Stream Map

Een van de belangrijkere tools binnen Lean is de Value Stream Map. In het Nederlands is dit de waardestroomanalyse. In onderstaande video leer je wat deze tool inhoudt en wat je ermee kan:

3) Verspillingen elimineren

Er zijn acht soorten verspillingen binnen Lean. Welke zijn dit en hoe herken je deze? Dit wordt uitgelegd in onderstaande video:

4) Muda, muri, mura

Drie Japanse termen die staan voor verstoringen binnen processen. Wat deze drie concepten precies betekenen, en wat je ermee kan, leer je in onderstaande video:

5) Kanban

Kanban is ook een Japanse term. Hier staat ‘Kan’ voor ‘visueel’, en ‘ban’ staat voor ‘kaart’. Zorg dat jouw processen overzichtelijk blijven dankzij Kanban. En dan niet alleen voor jou, maar voor je gehele team.

Heb je alle video’s van de gratis Lean videotraining bekeken en begrepen? Dan heb je nu de Lean White Belt binnen! Gefeliciteerd!

Trainingsaanbod Bureau Tromp

Heeft de basisinformatie je gemotiveerd om aan de slag te gaan met Lean? Bij Bureau Tromp bieden we drie niveau’s aan Lean trainingen:

  • Eendaagse training: Lean Yellow Belt: in deze training leer je de basis van Lean.
  • Vijfdaagse training: Lean Green Belt: deze training is bedoelt voor medewerkers die zelfstandig projecten binnen een organisatie gaan leiden.
  • Achtdaagse training: Lean Black Belt: dit is het hoogste niveau van Lean. Hiermee ben je opgeleid als het aanspreekpunt van Lean binnen je organisatie. Ook beschik je over de kennis om complexe Lean verbeterprojecten uit te voeren. Als laatste bezit je de kennis om op te treden als de programmaleider voor Lean binnen jouw organisatie.

continu verbeteren

Meer lezen?