Slimmer werken,
blije klanten

Certified Lean Six Sigma Yellow Belts

Een IASSC Certified Lean Six Sigma Yellow Belt (ICYB) is een professional die vertrouwd is met de basismethodiek van Lean Six Sigma en die verbeteringsprojecten kan ondersteunen als deel van een team of kleine projecten deeltijds kan uitvoeren. Een Lean Six Sigma Yellow Belt bezit kennis van de verschillende aspecten van de fases van D-M-A-I-C.

Certificatieproeven

Het IASSC Certified Lean Six Sigma Yellow Belt (ICYB) examen is een anderhalf uur durend examen onder toezicht gebaseerd op de IASSC Universally Accepted Lean Six Sigma Body of Knowledge for Yellow Belts. Het examen omvat ongeveer 60 meerkeuzevragen uit elk groot onderdeel van de ILSS BOK voor Yellow Belts, en wordt georganiseerd in meer dan 8000 testcentra in 165 landen overal ter wereld.

Vereisten

Om de professionele kwalificatie van IASSC Certified Yellow Belt (ICYB) van de International Association for Six Sigma Certification te behalen moeten kandidaten deelnemen aan het IASSC Certified Lean Six Sigma Yellow Belt examen en slagen met een score gebaseerd op de punten verdiend in het examen. Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden voor dit examen. Voor meer informatie, zie de veelgestelde vragen en de positie van de IASSC i. v. m. kennis en toepassing.

Voorbereiding

Voor kandidaten die dit examen willen afleggen is het aangeraden, maar niet verplicht, om Lean Six Sigma training te volgen via een gekwalificeerde instelling, met een Lean Six Sigma trainer, of via een bedrijfsprogramma voordat het IASSC Certified Lean Six Sigma Yellow Belt examen afgenomen wordt.

Certificering

Wanneer ze dit examen positief voltooid hebben, krijgen de professionals een certificaat, geschikt om in te lijsten, dat uitgereikt wordt door de International Association for Six Sigma Certification of zijn aangewezen exameninstelling, People Cert. De geslaagde kandidaten ontvangen ook de IASSC Marks en de IASSC Marks Usage Policy, die gebruikt kunnen worden op openbare profielen zoals LinkedIn. Ze mogen de titel ICGB, IASSC Certified Yellow Belt, of elke andere goedgekeurde variant van deze titel achter hun naam voegen, volgens de IASSC Marks Usage Policy.

Ook interessant:

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.