Slimmer werken,
blije klanten

Welke organisaties hebben Yellow Belts opgeleid?

Om een beeld te krijgen van organisaties die Yellow Belts op hebben geleid kunt u onze referenties bekijken. Het kan ook zijn dat er Green of Black Belts zijn opgeleid, maar meestal zijn er minimaal Yellow Belts opgeleid. Ook hier staan enkele korte praktijkvoorbeelden.

Wat doet een Yellow Belt in een organisatie?

Een Yellow Belt weet wat Lean Management en Six Sigma inhouden. Herkent de verschillende instrumenten en weet wat de valkuilen zijn bij het doorvoeren van verbeteringen. Echter is een Yellow Belt niet diegene die een Lean Six Sigma project leidt, hij treedt op als projectmedewerker. Hierbij ondersteunt hij de projectleider. Hij of zij kan bijvoorbeeld samen met de projectleider een Value Stream Map sessie begeleiden. Hierbij worden alle overbodige stappen in een proces (verspillingen) in kaart gebracht.

Wat is de volgende stap voor een organisatie met Yellow Belts?

Goed zo, u heeft de Yellow Belt training afgerond. Maar dit was ‘slechts’ de theorie. Nu moet u er in de praktijk mee aan de slag. Zoals al eerder aangegeven is het volgen van een Yellow Belt training bedoeld voor medewerkers of leidinggevenden die basiskennis over Lean Six Sigma zoeken. Hierna gaat u als projectmedewerker deelnemen aan een project of u geeft er een vervolg aan met een Green Belt of Black Belt training. Kortom u moet nu praktijkervaring gaan opdoen.

Ook interessant:

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.