Slimmer werken,
blije klanten

Wat is de beste Lean Six Sigma opleiding voor jou?

Heb je interesse in een Lean Six Sigma opleiding, maar weet je niet zo goed welke training het beste bij jou past? Geen zorgen! In deze blog leggen wij alle Lean Six Sigma opleidingen uit en kun je duidelijk zien wat het verschil is. Wat de beste Lean Six Sigma opleiding voor jou is, is voornamelijk afhankelijk van je eigen wensen en het niveau dat je wilt behalen.

Yellow Belt opleiding

In deze 1-daagse Lean Six Sigma opleiding leer je de belangrijkste begrippen van Lean en van Six Sigma. Je leert de basis van beide methodes en je leert wat het verschil tussen deze twee is. Deze opleiding bestaat uit een theoriegedeelte (de ochtend) en een praktijkgedeelte (de middag). Zo leer je de benodigde theorie en leer je hoe Lean Six Sigma in zijn werk gaat. Op deze manier kun je na afloop zelfstandig aan de slag met de methode.

Orange Belt opleiding

Deze opleiding zit tussen de hierboven uitgelegde Yellow Belt opleiding en de Green Belt opleiding in. Het is een 2-daagse training waarin je eveneens alle belangrijke begrippen van Lean en Six Sigma leert. Daarnaast ga je dieper in op verbeterprojecten en leer je hoe je de methode toepast in zo’n verbeterproject, om op deze manier klantwaarde toe te voegen.

Green Belt opleiding

De Green Belt opleiding is een zeer uitgebreide training, waarbij je in zes dagen wordt klaargestoomd om binnen je bedrijf een projectleider van een Lean Six Sigma project te worden. De opleiding begint met alle belangrijke instrumenten, bijbehorende begrippen en de theorie. Daarna leer je hoe je de methode zelfstandig kunt toepassen binnen jouw organisatie en werk. De training sluit vervolgens af met een theorie- en praktijkexamen, waardoor jouw Lean Six Sigma vaardigheden wereldwijd erkend worden.

Black Belt opleiding

Zijn bovenstaande opleidingen niet voldoende voor jou? Wil jij een echte Lean-expert worden? Dan is de Black Belt opleiding perfect voor jou! In 10 dagen word je opgeleid tot zo’n Lean-expert. Na deze opleiding heb je werkelijk alle kennis van Lean Six Sigma en ben je de go-to-person als het om Lean Six Sigma gaat. Je kunt daarnaast Yellow en Green Belts aansturen en als het management vragen heeft, komen ze eveneens naar jou toe.

Master Black Belt opleiding

Voor wie zelfs nog verder wil groeien dan Black Belts is er ook de mogelijkheid om een werkelijke Lean Six Sigma professional te worden. In 10 dagen word je zo’n professional en heb je ervaring met alle aspecten en volledige kennis van de methodiek. En wat is dan precies het verschil tussen een Black Belt en een Master Black Belt? Na het volgen van de Master Black Belt opleiding heb je simpelweg nog meer verantwoordelijkheden. Je kunt alle andere Belts binnen de organisatie aansturen, dus eveneens de Black Belts. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het in- en uitvoeren van procesverbeteringen die zeer complex zijn. Na deze opleiding ben je in staat om de geschikte verbeterinitiatieven te selecteren en uit te voeren.

Champion

Deze opleiding is alleen bedoeld voor het management. Het is vaak handig voor managers om ook enige kennis van de methodiek te hebben, aangezien Lean Six Sigma projecten in veel gevallen aangestuurd moeten worden door het management. Als Champion heb je eveneens de basiskennis van de methodiek en leer je hoe je effectief een Lean Six Sigma organisatie kunt managen. Zo weet je ook welke vragen je moet stellen aan de projectleiders.

Dit zijn de verschillende Lean Six Sigma trainingen die er bestaan. Weet je nu al iets beter welke geschikt voor jou is? Wil je er meer over leren en wil je binnen jouw organisatie ook ‘Lean werken’? Bekijk dan onze trainingen eens. Ook kun je altijd contact met ons opnemen.

Boek nu jouw Lean Six Sigma training

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze artikelen met je)

Of deel het in je netwerk: