Slimmer werken,
blije klanten

Een online Lean training volgen? Hoe werkt dat precies?

Vanwege het coronavirus hebben we veel aanpassingen gedaan aan de trainingen. Naast dat de trainingszalen nu netjes op 1,5e meter zijn ingericht, bieden we nu ook online trainingen aan. Maar als je online de Lean training volgt, krijg je dan wel dezelfde kwaliteit als wij normaal bieden? En wat zijn de verschillen tussen de trainingen in Lean en Lean Six Sigma die te volgen zijn? Hieronder bespreken wij de antwoorden op deze vragen, zodat je de juiste training kunt kiezen.

online lean six sigma training

Virtual Classrooms versus E-learning

Het zal je vast duizelen de laatste tijd met alle, vaak nog onbekende termen, denk aan: e-learning, online leren, Virtual Classrooms. Wat betekent dit allemaal, en is niet alles precies hetzelfde? Je kan een scheiding maken tussen online trainingen met een echte trainer die live achter zijn computer de Lean training geeft en de online trainingen zonder directe verbinding met een trainer. Bij het laatste gaat het vaak over e-learnings, waarbij je instructies krijgt aan de hand van eerder opgenomen video’s of interactieve presentaties. Je leest daarnaast bijbehorende informatie door.

Online Lean Training

Trainer Paul van Schaïk zit klaar om de Virtual Classroom voor de Green Belt training te starten

Praktijkvoorbeelden, oefeningen en simulaties

In de training die je bij ons volgt heb je een live verbinding met de trainer en je mede-deelnemers. Vanzelfsprekend is er dan ook meer interactie met elkaar dan bij een e-learning waar je filmpjes bekijkt. Maar is deze online interactie hetzelfde als met de reguliere training die op locatie wordt gegeven? Daar kunnen wij je gerust in stellen, zolang er goed gebruik wordt gemaakt van de technologische hulpmiddelen zullen er geen problemen zijn met de interactie. Een van onze veelgebruikte applicaties is Zoom. Hierin kan je ook aparte groepjes maken tijdens de training. Zo kan je gemakkelijk ook in tweetallen even vijf minuten een opdracht voorbereiden. Dit sluit heel erg aan bij het op locatie even met zijn tweeën apart gaan zitten.

Wel even wennen, zo’n online training!

Tijdens de trainingen werken we met de tool Miro. Hiermee kunnen we de interactie verder vergroten. Je kan hier gezamenlijk op een whiteboard schrijven en post-it’s plakken. Het is wel allemaal even anders met alle nieuwe tools en het online training krijgen. Maar onthoud dat veel van de deelnemers nog nieuw zijn en ook nog niet met de tools hebben gewerkt. Daarnaast zijn we getraind om te zorgen dat iedereen het snapt. Uiteindelijk is het is allemaal ook de toekomst. Niet alleen tijdens deze coronacrisis is het een oplossing, maar ook voor het steeds maar toenemende autoverkeer. Het scheelt al enorm als je niet steeds met 10 tot 12 mensen het hele land door hoeft te reizen naar de trainingslocatie. Het is hartstikke leuk om deze manier van training een keer mee te mogen maken. We gaan allemaal digitaler werken, dus waarom zouden we achter blijven met de optie om trainingen digitaal te kunnen volgen?

Welke trainingen zijn er online te volgen?

Al onze trainingen zijn online beschikbaar, hier hebben we afgelopen maanden hard aan gewerkt. De lesstof is hetzelfde als bij de trainingen op locatie. Ook de oefeningen die we tijdens de trainingen doen zijn via softwareoplossingen ook gewoon nog onderdeel van het programma in de virtuele klaslokalen. Zien we jou binnenkort ook bij een van onze online trainingen?

virtueel klaslokaal

Meer lezen?